Në varësi të kombësisë tuaj dhe për sa kohë dëshironi të vini në MB, duhet të aplikoni për një vizë. Për një qëndrim deri në 6 muaj është një vizë standarde për vizitorë, dhe për një qëndrim prej 6-11 muajsh, një vizë studimi afatshkurtër. Ju lutemi kontrolloni këtë në faqen e internetit të Qeverisë së MB www.gov.uk/apply-uk-visa ku mund të mësoni nëse keni nevojë për vizë dhe gjithashtu mund të aplikoni në internet. Ne kemi hulumtuar në këtë sit dhe, megjithëse nuk jemi të kualifikuar për të dhënë këshilla ligjore, ne e kuptojmë se nëse dëshiron të aplikosh për vizë duhet të kesh dokumentet e duhura përfshirë:

  • pasaporta juaj
  • Letra e Pranimit tuaj e cila konfirmon se ju jeni pranuar për një kurs dhe keni paguar tarifat tuaja. Letra gjithashtu do të japë informacion në lidhje me kursin.
  • Provat që tregojnë se keni para të mjaftueshme për të paguar për qëndrimin tuaj në MB.

Nëse nuk jeni të suksesshëm në marrjen e vizës, ju lutemi na dërgoni një kopje të formularit të refuzimit të vizës dhe ne do të rregullojmë rimbursimin e tarifave të paguara. Ne do të rimbursojmë të gjitha tarifat përveç kursit njëjavor dhe tarifat e akomodimit për të mbuluar kostot administrative.