Joanne Venter: Drejtor & Drejtor i Studimeve (BA UED DELTA)

Joanne Venter, Drejtore dhe Drejtore e StudimeveJoanne ka dhënë mësim që nga 1984 dhe ka dhënë mësim në Angli, Francë dhe Afrikë të Jugut. Para se të vinte në Shkollën Qendrore të Gjuhëve, Joanne po zhvillonte kurse për trajnimin e mësuesve në Londër, si dhe menaxhonte skemën e shkrim-leximit dhe një skemë të shkollimit në shtëpi në Londrën e Veriut. Para kësaj, ajo ishte Ndihmëse Drejtore e Studimeve në një Kolegj të Biznesit në Londër. Pasioni i saj është mësimi i klasave të provimeve, sidomos në klasat IELTS dhe FCE, por gjithashtu ka dhënë mësim në PET, ESOL dhe English Business dhe gjithashtu ka udhëhequr një Departament Francez për vitet 13. Në kohën e saj të lirë ajo pëlqen të shikojë filma, të shkruajë poezi, të luajë piano dhe të shkojë për shëtitjet e pyjeve me burrin e saj Mark.

Ali Pereira: Ndihmës Drejtor i Koordinatorit të Studimeve dhe Aktiviteteve (BA DELTA)

Ali Parkes, Ndihmës Drejtor i StudimeveAli ka dhënë mësim që nga 2003 dhe ka kaluar në Kembrixh në 2012 për t'u bashkuar me ne në CLS si ADOS i ri. Para se të vijë këtu mësoi Ali në Sllovaki dhe në Spanjë. Ajo është përgjegjëse për t'u siguruar që çdo nxënës është në klasë, i cili i përshtatet më së miri nivelit dhe aftësisë së tij, si dhe monitorimin e përparimit të tyre. Ali thotë: "Më pëlqen të punoj në CLS shumë, vlerësoj madhësinë e klasave të vogla, sepse do të thotë që mësuesit mund t'i njohin studentët dhe t'u japin atyre mbështetje më individuale. Në klasë më pëlqen veçanërisht t'i ndihmoj studentët me shqiptimin dhe t'i inkurajoj ata që të flasin më me besim. " Aliu i pëlqen organizimi i aktiviteteve studentore si bowling, karaoke, vizita muze, dreka pijetore dhe ëmbëlsira për pjekje! Për momentin, Ali është në pushim të lindjes, me vajzën e saj të bukur.

James Dennis: Mësues, oficer i provimeve dhe ADOS (BSc DELTA)

James Dennis, MësuesJames studjoi Shkencën e Ushqimit në universitet dhe përfundoi duke punuar për prodhuesin e çokollatës Cadbury. Megjithatë, pasi studioi edhe rusishten dhe frëngjishten, Xhejms e kuptoi se preferonte gjuhët e çokollatës (me të vërtetë Xhejms ?!) dhe studioi për t'u bërë mësuese angleze. Që atëherë James ka mësuar anglisht në Rusi dhe Republikën Çeke, si dhe në shkollat ​​e verës në Mbretërinë e Bashkuar. Në kohën e tij të lirë ai pëlqen të çiklizohet. James është me origjinë nga Bideford, Devon dhe është një përkrahës i pasionuar i Plymouth Argyle, ekipit të tij të preferuar të futbollit. James thotë: "Më pëlqen mësimi në Shkollën Qendrore të Gjuhës, sepse me të vërtetë kujdeset për studentët e saj dhe ata janë me të vërtetë prioritet i saj i parë. Është gjithashtu një ekip shumë miqësor".

Heidi Matthews: Mësues (MA CELTA)

2018 Heidi 150pxHeidi iu bashkua shkollës në verën e 2014. Para kësaj ajo studioi shkrim-lexim dhe zhvillim dhe ndihmoi në zbatimin e programeve të shkrim-leximit në vende të ndryshme, si dhe trajnimin e mësuesve në zonat rurale. "Dua kreativitetin e mësimdhënies," thotë Heidi. "Ka gjithmonë mënyra të reja për ta bërë të mësuarit të këndshme dhe efektive dhe është kaq e dobishme që studentët tanë të rriten në besim." Heidi është një artist amator, i pëlqen vallëzimi dhe shijon ushqimin që studentët i sjellin në Dreka tona Ndërkombëtare.

David Grundy BA (Teologji) MAHons (frëngjisht & gjermanisht) CELTA

David 250pxDAvidi kishte një karrierë të ndryshme para se të vinte për të dhënë mësim në Shkollën Qendrore të Gjuhës, duke përfshirë të ishte një vikar i kishës, si dhe një mësues i shkollës fillore. Ai gjithashtu ka mësuar anglisht në një provincë të largët të Vietnamit. Davidi është një gjuhëtar i madh - ai ka një denë gjuhën frënge dhe gjermane, ka lexuar disa libra në gjuhën suedeze dhe ende përpiqet të mësojë vietnamishten, por thotë se po "bën përparim shumë të ngadalshëm". Ai ka dhënë mësim në Shkollën Qendrore të Gjuhës që nga 2015 dhe thotë: "E dua faktin se studentët që vijnë këtu janë aq të motivuar dhe se shkolla ka një përzierje kaq të madhe të vlerave të kujdesshme, të krishtera dhe gjithashtu një dëshirë për përsosmëri. Unë kurrë nuk kam gëzuar një ambient pune aq shumë ". Davidi e do përzierjen e mësimit dhe të qeshurit në klasën e tij! Në kohën e tij të lirë, ai gëzon fshat dhe shkon në palestër

Bethany Tranter (MAHON CELTA)

BethanyBethany fillimisht vjen nga Oxfordshire (kontrovers në Kembrixh, por nuk e mban atë kundër saj shumë). Ajo studioi frëngjisht dhe gjuhësi në Universitetin e Aberdeenit në Skoci, ku zbuloi së pari një dashuri për mësimin në gjuhën angleze. Ajo mësoi në Skoci, Ekuador dhe Spanjë për vite 4 dhe ka qenë në Kembrixh që nga 2017. Ajo thotë: "Unë me të vërtetë dua të punoj në atmosferën e ngrohtë familjare në Qendrën e Shkollës Qendrore në Kembrixh dhe të jem pjesë e një ekipi që synon të mbështesë studentët në çdo mënyrë të mundshme. Gjithashtu vlerësoj të jem në gjendje të marr gjërat që i pëlqej në jetën time të përditshme dhe t'i kthejnë ato në aktivitete zbavitëse për programin social ". Në kohën e saj të lirë, Bethany pëlqen të praktikojë spanjisht, çiklizëm, gatim, duke bërë letra, vallëzim skocez dhe duke shkuar për shëtitje në pyll.

Sian Serrano: Menaxhere e Administratës dhe Llogarive (BA)

Sian Serrano, Menaxhere e Administratës dhe LlogariveSian ka qenë në shkollë që nga 2003 dhe për këtë arsye di shumë për shkollën dhe historinë e saj. Ajo gjithashtu ka punuar në shkollat ​​e tjera të gjuhës 3 në Kembrixh përpara se të vijë këtu. Duke studiuar vetë gjuhët Sian flet spanjisht dhe frëngjisht dhe gëzon takim me njerëz nga vende të tjera. Së bashku me Joanne dhe Gerry, ajo ndihmon me shumë pyetje të ndryshme nga studentët para se të vijnë këtu për të studiuar. Ajo thotë, "Më duket shumë e dobishme që më në fund t'i takoj studentët pasi kam shkëmbyer shumë e-mail me ta". Kur ajo nuk është në punë, Sian është mbajtur shumë i zënë duke u kujdesur për familjen e saj.

Gerry Beves: Akomodimi dhe Marketingu (BAHons PGDip CELTA)

Gerry është një burrë me shumë talentë. Ai dha mësim në CLS në 2014-2015 dhe gjithashtu ka mësuar shkrim e këndim për ciganë dhe udhëtar, si dhe duke punuar si marangoz dhe pastor i një kishe. Ai është i martuar me fëmijët 2. Ai është i pasionuar për vlerat e krishtera të shkollës dhe i pëlqen të peshkojë me familjen, parqet e tij, duke luajtur kitarë, duke ndihmuar vajzën e tij të mësojë kitarë, violinë dhe banjo, duke mësuar djalin e tij se si të kodojë dhe të ndërtojë robota, duke e çuar gruan jashtë për darkë (sidomos kur ajo është duke paguar), shkruar libra, dhe duke u dembel!

Mësuesit e Furnizimit

Shkolla angazhon mësuesit e furnizimit kohë pas kohe, sidomos gjatë periudhave të zëra të vitit. Këtu janë disa nga anëtarët e ekipit tonë të rregullt:

Hannah Stone (MA CEL)

Foto e Hannah StoneHannah studioi Historinë e Anglishtes dhe punoi në Fjalorin Ndërkombëtar të Kembrixhit të gjuhës angleze përpara se të bashkohej me shkollën në 2006. Ajo është e magjepsur nga mënyra se si funksionon gjuha dhe se si njerëzit komunikojnë. Ajo gjithashtu pëlqen të përdorë këngë në disa nga mësimet e saj, sepse ajo e do muzikën. "Ne të gjithë hamë sëbashku në mesditë, kështu që nxënësit dhe mësuesit njohin njëri-tjetrin dhe zakonisht ka dikush duke qeshur! Ndonjëherë është e vështirë të thuhet lamtumirë kur nxënësit largohen nga shkolla".

Gail Featherstone MAHons (frëngjisht) & MA TESOL

Gail 250pxGail studiuar dhe mësuar frëngjisht dhe gjermanisht para martesës së saj me Simon, një diplomat britanik. Së bashku ata kishin fëmijë 3 dhe jetonin në Kinë, Belgjikë, Zvicër dhe Malajzi. Gail thotë se një nga kualifikimet më të dobishme për jetën e saj jashtë vendit ishte gatishmëria për të kënduar karaoke në një moment të njoftimit! Pas vdekjes së hershme të Simon, Gail punoi në një organizatë bamirëse në Londër dhe përfundoi një master në mësimdhënien e anglishtes për folësit e gjuhëve të tjera. Ajo e do atmosferën e ngrohtë familjare të Qendrës dhe mundësinë për të takuar nxënës nga e gjithë bota. Këndimi, noti dhe shkrimi i skemave dramatike janë disa nga kalimet e saj të preferuara.