Студент со домаќини надвор од домот

Вашето сместување прави секаква разлика за вашето уживање на вашето време тука и за успехот на вашите студии. Повеќето студенти престојуваат во локален дом, бидејќи тоа им дава можност да вежбаат да зборуваат и да слушаат англиски дома.

Нашите одмори се различни: некои се семејства со деца, некои се постари двојки или самохрани луѓе. Во согласност со етосот на училиштето, имаме за цел да ги сместиме нашите студенти со христијански одмори. Вашето семејни семејства ќе се грижат и ќе ве поддржуваат додека сте со нив. Сакаме да уживаат во тоа да сте во нивниот дом и да уживате во тоа да бидете со нив.

Ќе имате еднокреветна соба (исто така има и двокреветни соби за брачни двојки). Може да има и други студенти кои престојуваат во истата куќа, но ние не сакаме да ставиме двајца ученици кои зборуваат на ист јазик во истиот дом, освен ако тоа не се бара. Ние нудиме сместување сместување со полупансион, кревет и појадок или само-угостителство.

Ве молиме имајте предвид дека можеме да организираме само сместување за вас, ако студирате на нашите општи или интензивни курсеви по англиски јазик, а не нашите со скратено работно време курсеви.

Студентски соби за престој

на Само во јули и август ние нудиме ограничен број на авто-угостителските станбени соби многу во близина на училиштето (во ИМКА). Модерна, чиста и светла, секоја соба има единечен кревет со многу простор за облека, маса, мијалник и голем фрижидер / замрзнувач. Неколку студенти делат кујна и бања, кои се чистат секој ден.

Постои перење соба и салата во зградата, а следната врата е спортски центар и базен.

Книга вашата соба многу наскоро! Резервации во неделни блокови помеѓу 30 јуни и 31 август 2019.

Соба на ИМКА Кујна на ИМКА

 • Полупансион

  Полупансион вклучува појадок и вечерен оброк, од понеделник до петок и сите оброци за време на викендите.
 • Ноќевање со појадок

  Ова вклучува појадок, но мора да ги имате сите други оброци во ресторан или кафе.
 • Авто-угостителство

  Имате соба во дом со семејство и ја подготвувате вашата храна во нивната кујна.
 • други опции

  Некои студенти организираат сопствено сместување во или во близина на Кембриџ.
 • 1