Во зависност од вашата националност и колку долго сакате да доаѓате во Велика Британија, треба да аплицирате за виза. За престој до 6 месеци тоа е стандардна виза за посетител, а за престој од 6-11 месеци краткорочна виза за студирање. Ве молиме, проверете го ова на веб-страницата на Владата на Велика Британија www.gov.uk/apply-uk-visa каде што можете да дознаете дали ви треба виза, а исто така можете да аплицирате преку Интернет. Ние ја истражувавме оваа страница и, иако не сме квалификувани да даваме правни совети, разбираме дека ако сакате да аплицирате за виза, мора да имате точни документи, вклучувајќи:

  • Вашиот пасош
  • Вашето писмо за прифаќање кое потврдува дека сте биле прифатени за курс и сте ги платиле таксите. Во писмото ќе бидат дадени и информации за курсот.
  • Докази кои покажуваат дека имате доволно пари да платите за вашиот престој во Велика Британија.

Доколку не сте успешни во добивањето виза, ве молиме испратете ни копија од образецот за одбивање виза и ние ќе се договориме за враќање на платените такси. Willе ви ги вратиме сите давачки освен курсот за една недела и сместувањата за да ги покриеме административните трошоци.