2020 школарина се како што следува:

Интензивен англиски GBP 260 неделно 21 часа часови неделно плус некои социјални / културни активности. Вклучува испит подготовка.
Општ англиски GBP 205 неделно 15 часа часови неделно плус социјални / културни активности 4-5 попладне.
Попладне курсот GBP 80 неделно 6 часа часови неделно во вторник, среда и четврток попладне. Вклучува испит подготовка.
Утрински курс за почетници GBP 60 неделно 4.5 часа часови неделно во вторник, среда и четврток утра. Променливи датуми, зависно од побарувачката.

Попусти се достапни за подолги уписи на интензивните, општи и попладневни курсеви:

 • 4-9 недели 5% попуст
 • 10-15 недели 10% попуст
 • 16-23 недели 15% попуст
 • 24 недели или повеќе 20% попуст

Еден-на-еден лекции: GBP 55 на час попусти преговара

Вашите трошоци вклучуваат:

 • Училишни материјали
 • Пристап до ресурси за самостојно учење
 • Слободен wif-fi во училиште
 • Сертификат и извештај за редовни курсеви
 • Подготовка за испит доколку е потребно
 • Многу социјални и културни активности

Вашите курсеви не вклучуваат:

 • Испитување такси
 • Граматички книги и учебници за испити
 • Факултативни екскурзии
 • Лично и патничко осигурување
 • ручеци
 • Патуваат до и од училиште со автобус или велосипед

сместување

2020 цени за сместување:

Домашен полупансион GBP 170 неделно
Ноќевање со појадок сместување GBP 140 неделно
Домашен угостителски одмор GBP 130 неделно

Надомест за резервација за сместување од GBP 50 (60) се однесува на сите резервации.

Испити

Влезниците не се вклучени во школарината. Мора да ги резервирате Кембриџ испитите за 2 месеци пред датумот на испитот.

Испитни датуми и такси за 2020

Испитување дава датум за влез

Испитувањефреквенцијацена
ПЕТ 6 пати годишно GBP 95
FCE 6 пати годишно GBP 151
CAE 9 пати годишно GBP 157
CPE 4 пати годишно GBP 164
ИЕЛТС Често GBP 185

За повеќе информации посетете ја www.cambridgeopencentre.org и https://ielts.britishcouncil.org/ihlondon

Викенд екскурзии и патувања

Цена: помеѓу £ 22 и £ 47 за еднодневен екскурзија. Ве молиме контактирајте го училиштето за цени на викенд екскурзии.

Осигурување

Ви препорачуваме да организирате осигурување за покривање на лекарски третман, губење на лична сопственост и губење на такси, ако треба да го откажете курсот. Ако сте од Европската унија, ве советуваме да ја внесете точната документација за да добивате бесплатен медицински третман.

Општи трошоци

Откако ќе ги платите трошоците за сместување во училиштето и полупансион, можеби ќе треба да платите за ручек во текот на денот, опционални екскурзии, некои изборни попладневни активности, патување до и од аеродром, автобус или изнајмување на велосипед во Кембриџ. Во текот на курсот можете да ги користите училишните книги, но ние исто така препорачуваме да купите и граматички референца кога сте тука. Ние ве советуваме да внесете најмалку £ 50 неделно.

Празници

Ако се запишете за една недела кога ќе се одржи јавен одмор, ќе добиете попуст за таа недела. Во наредните денови во 2020 нема класи:

 • Училиштето се затвора за Божиќни празници по 20 декември 2019 и наставата ќе започне повторно во вторник 7 јануари 2020.
 • Петок 10 април - Велики петок
 • Понеделник 13 Април - Велигден понеделник
 • Петок 8 мај - Први мај
 • Понеделник 25 Мај - пролет банка празник
 • Понеделник 31 август - летни одмор
 • Училиштето се затвора за божиќни празници од 18 декември 2020 до 5 јануари 2021.

Ако одлучите да одморите за време на вашиот курс, ве молиме да ги известите однапред. Ако сте на одмор за една недела од понеделник до петок, нема да наплаќаме школарина за таа недела. Ако сте далеку од вашиот дом, можеби ќе треба да плаќате целосна или дел такса за да ја задржите вашата соба.