Ние ги подготвуваме студентите за испити на различни нивоа во текот на годината. Овие испити се поставени од Cambridge English Language Assessment. Кога ќе студирате во училиштето, нашиот испит ќе ви даде практичен испит, а помошникот директор на студии или вашите наставници ќе ве известат за најдобриот испит што треба да го полагате. Ќе имате пристап до минатите трудови и друг материјал кој ќе ви помогне да го достигнете потребниот стандард. За повеќе информации за испитите на Кембриџ и датуми за оваа година, посетете ја www.cambridgeopencentre.org or Англија Раскин ИЕЛТС Центар.

Ако сакате да знаете кој степен на испит најверојатно ќе ви одговара, ве молиме, земете го Кембриџ англиски тест. Ова е само водич, и ние ќе ви дадеме прецизни совети пред да се подготвите за вашиот испит.

Ако ги земете овие испити, препорачуваме 21-часовен курс, која вклучува испит подготовка.

KET Клучен англиски тест
(Основно ниво)
4 пати годишно
ПЕТ Прелиминарен англиски тест
(Средно ниво)
6 пати годишно
FCE Прв сертификат на англиски јазик
(Горно средно ниво)
6 пати годишно
CAE Сертификат за напреден англиски јазик
(Горна средна / напредна)
6 пати годишно
CPE Сертификат за познавање на англиски јазик
(Напредно)
4 пати годишно
ИЕЛТС Англиски јазик за тестирање на системот
(за влез на Велика Британија универзитети, Средно до напредни нивоа)
Повеќето саботи

Треба да се регистрирате за испитите на Кембриџ најмалку два месеца пред датумот на испитот. ИЕЛТС регистрацијата е 2 недели пред испит, во зависност од достапноста. За повеќе информации за ИЕЛТС, датуми и достапност посетете ја Информативна страница на ИЕЛТС Универзитетот Англија Раскин.

Ако влезете на испит низ Школата, ќе ви дадеме испитен пакет кој ќе ви даде информации за испитот. Пред да го полагаат вистинскиот испит, учениците можат да изберат да направат пробен испит на училиште, со повратни информации.

Забележете дека надоместоците за испитите не се вклучени во вашиот курс и се движат од £ 80 до £ 160.

  • 1