Централниот јазик школа нуди општ англиски, интензивна англиски, со скратено работно време и испит курсеви. Информациите за секој од овие курсеви може да се најдат со помош на менито десно.

Го поздравуваме студентите низ цела година и се затвориме само во текот на Божик.

Вашиот курс и вашиот распоред

Вашиот курс може да зависи од вашето ниво, така што ќе ви дадеме проценка за сместување кога ќе пристигнете. Можете исто така да ги преземе Кембриџ англиски тест, што ќе ви каже кој испит можеби ќе можете да го подготвите. Ова е само водич, така што ќе ве известам додека го посетувате курсот.

Нашите редовни курсеви се нарекуваат Општ англиски (Часови по 15 часови неделно) или Интензивен англиски (Часови по 21 часови неделно). Лекциите се секое утро од понеделник до петок, 09: 30 до 13: 00 со кафе-пауза во 11: 00. Ако изберете интензивен англиски јазик, исто така има и часови во вторник, среда и четврток попладне меѓу 14: 00-16: 00.

Ние, исто така, нудат некои различни со скратено работно време се разбира: во секое време од годината можете да студирате на нашата Попладне курсот, што е попладневен дел од Интензивниот англиски јазик, како погоре. Во одредени периоди од годината, ние нудиме скратено работно време Утрински курс за почетници во вторник, среда и четврток од 09: 30 до 11.00.

Постојат социјални попладневни или вечерни активности за некој од нашите студенти, кои нудат дополнителна пракса во говорен англиски јазик.

Должина на курсот

Можете да почнете со секој понеделник (освен државни празници) најмалку една недела. Повеќето студенти учат 4-12 недели. Некои студенти учат до една година. Ние можеме да ве известиме за должината на курсот потребни за постигнување на конкретни цели.

Вашата класа

Максималната големина на класа е 10, но обично постојат помеѓу 5 и 7 студенти по класа. Кога ќе пристигнете во училиштето, ќе направите Тест за поставеност за да го процените нивото. Потоа ќе бидете ставени во класа според нивото на граматиката, способноста за зборување и личните цели. Користење на различни учебници ќе учат англиски преку различни теми области со акцент на говорна комуникација. Ова вклучува пар-работа, дискусии и улога. Исто така ќе имате можност да го проширите вашиот вокабулар и да го консолидирате вашето знаење за граматиката.

  • 1