Политика на приватност: Централно јазично училиште Кембриџ

Нови регулативи за БДПР

Во согласност со новите владини регулативи за заштита на податоците на мај 2018, стечајни управници на Централна јазик училиште Кембриџ (ЦЛС) би сакале да се информираат сите вработени, студенти, агенти, домаќини и другите поддржувачи на училиште, кој не контактирате преку овој веб сајт или на Факултетот е-мејл адреса на која сме посветени на приватноста на корисниците. Со користење на оваа веб-страница или обезбедување на Школата со какви било лични податоци, вие се согласувате да ја прифатите политиката за приватност на CLS.

Личните податоци се чуваат безбедно во заклучената канцеларија на CLS и се собираат само за CLS записи и нема да се делат надвор од училиштето без ваша претходна согласност.

Додека CLS е посветена на приватноста и доверливоста на нашите корисници, преку обезбедување на CLS со какви било лични податоци (име, адреса, телефонски броеви) ги прифаќате безбедносни ризици поврзани со користењето на интернет и се согласувате дека CLS не може да прифаќа било каква одговорност за загуба или злоупотреба на податоци што се случува од злоупотреба надвор од нашата надлежност.

Кои податоци се собираат и складираат од административниот тим во CLS?

 • лични информации за ученикот пред запишување во училиште (име, податоци за контакт, адреси и сл.) за административни цели
 • информации за целите на учење на учениците и тековен напредок на англиски јазик
 • извештаи на студентот за завршување на курсот
 • неделни форми на евалуација и форми на евалуација на крајот на курсот
 • персонал, доверители, агенти и домаќини лични податоци (име, податоци за контакт, адреси и сл.) за административни цели
 • евиденција на било која е-пошта кореспонденција, вклучувајќи разбира се разбира, биографии и било кој контакт со социјалните медиуми

Зошто CLS ги чува и обработува вашите лични податоци?

 • за административни цели
 • во согласност со стандардите и регулативите на шемата за акредитација на Британскиот совет
 • да го следат напредокот на учениците
 • за потребите на студентската благосостојба
 • за цели на осигурување на квалитет

Кои се вашите права во врска со вашите лични податоци?

Вие ги имате следниве права во врска со обработката и чувањето на вашите лични податоци - правото да:

 • побарајте пристап до вашите лични податоци што ги поседува CLS
 • да побара CLS да избрише какви било лични податоци ако повеќе не се потребни за административни цели на CLS
 • побарајте неопходни измени и дополнувања на вашите лични податоци
 • побарајте рестрикции за вашите лични податоци

Ве молиме контактирајте ја CLS преку веб-страницата (www.centrallangageschool.com) или е-пошта на училиште (Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.) или телефон + 44 1223 502004 ако сакате да ги остварите вашите права наведени погоре.