Кралската колеџска капела во пролет

Кембриџ е 80 километри северно од Лондон. Повеќето студенти ја користат туристичката услуга од главните лондонски аеродроми: Хитроу, Гетвик, Станстед и Лутон. Станстед и Лутон се најблиските аеродроми. Патувањето од Лондон со воз трае околу 1 час.

Кембриџ е познат низ целиот свет за својата убавина, историја и академски квалитет. Универзитетот е центар на учење за 800 години, со што градот е идеално место за изучување на англискиот јазик. Ова културно наследство од минатото продолжи во современиот свет, а Кембриџ сега е познат по развојот на "хај-тек" индустријата.

Можете да ги посетите убавите колеџи на универзитетот во Кембриџ и да ги исполнувате студентите на универзитетот за време на мандат во еден од специјалните клубови за странски студенти.

Во рамките на лесно патување растојание од Кембриџ со автобус или воз се убава катедрала градови на Ely, закопа Свети Едмундс и Норвич. Домородните домови како што се Англејската опатија, Вимполе сала и Одли Енд исто така се многу близу и посетата на такви места со нивната прекрасна архитектура и основи ќе ви помогне да стекнете повеќе разбирање за британската историја и култура.

Лондон е само околу еден час пат со воз и редовно се организираат посети и посети. Ние исто така можеме да организираме екскурзии до други интересни градови како што се Оксфорд, Стратфорд на Авон, Бања, Ливерпул, Јорк и дури патувања во Викенд во Шкотска, Ирска или Париз.

Посета на колеџот во Кембриџ
Посета на колеџот во Кембриџ
  • 1