Меѓународен ручек

Заложбата на Централниот Јазик е да ви помогнеме целосно да го искористите вашето време во Кембриџ, уживајќи во вашето слободно време со другите ученици и вработените од училиштето.

На повеќето попладневни часови и една вечер неделно организираме активности, во друштво на учител. Редовно планираме:

 • музеј посети
 • Попладневни чаеви
 • Гледајќи филм во училиште
 • Играње игри
 • Удирање на реката Кам
 • Библиска дискусија
 • Меѓународно готвење
 • Воз патување во катедралниот град Ели
 • Одам во кино
 • велосипедизам

Многу од овие активности се бесплатни, но за некои има мал надоместок.

За повеќе информации за нашата социјална програма кликнете: Цени на факултативните активности.

За време на викендите нудиме екскурзии, преку специјализиран туроператор. Типични тури вклучуваат Лондон, Оксфорд и Виндзор, Стратфорд, Бат, Њујорк, Брајтон, Кентербери, Нотингем, Салисбери и Стоунхенџ. Исто така, постојат и турнеи за долги викенди во Шкотска, округот Езеро, Брисел, Амстердам или Париз! Ние исто така можеме да организираме да ја видите музичка емисија во Лондон, како што е Фантомот од операта, Кралот Лав или Лес Мирабелс. Цени од GBP 22-49. Ве молиме контактирајте го училиштето за викенд цени на екскурзија.

 • 1