Училиштето е во оваа зграда

Училиштето се наоѓа во модерна зграда до прекрасната камена црква.

Нашите училници се наоѓаат на првиот и вториот кат на Центарот за камен двор. Училниците се опремени со интерактивни бела табла и има мала библиотека во училиштето каде што учениците можат да позајмуваат книги. Имаме компјутери и печатач за студентите да го користат, како и бесплатни WiFi.

Во нашата заедничка соба на првиот кат, учениците и вработените уживаат во разговор во текот на утринската пауза за кафе и на ручек. Студентите можат да купуваат пијалоци и бисквити, а има и фрижидер и микробранови за студентите да ги користат. Информациите за екскурзии и активности во и околу Кембриџ се прикажани.

На приземјето има кафе каде учениците можат да јадат ручек. Исто така, долу е училишната канцеларија и дополнителните соби кои ги користи училиштето за време на зафатените периоди.

Акредитирани од Британскиот совет

"Британскиот совет го прегледа и акредитираше Централното јазично училиште Кембриџ во април 2017. Шемата за акредитација ги оценува стандардите за управување, ресурси и простории, организации за настава, благосостојба и акредитација кои ги исполнуваат целокупните стандарди во секоја подрачја што се проверуваат (види www.britishcouncil.org/education/accreditation за детали).

Ова училиште за приватни јазици нуди курсеви по англиски јазик за возрасни (18 +).

Силни беа забележани во областите на обезбедување квалитет, академско управување, грижа за учениците и можности за забава.

Во инспекцискиот извештај се наведува дека организацијата ги исполнувала стандардите на Шемата. "

Кој ја води училиштето?

Централно јазично училиште Кембриџ е регистрирана хуманитарна организација, со одбор на доверители кои дејствуваат во советодавен капацитет. Директорот на училиштето е одговорен за секојдневното водење на училиштето. Нашиот број за регистрација на добротворни цели е 1056074.

  • 1