Ковид-19:

Планираме повторно да го отвориме нашето прекрасно училиште во Кембриџ на 14 септември 2020 година! Погледнете ја страницата Надоместоци за информации за попусти.

Willе го отвориме нашето училиште според официјалните упатства на Обединетото Кралство за социјално дистанцирање и со соодветни мерки за безбедност во врска со Ковид-19.
Ние продолжуваме да нудиме часови по англиски јазик преку Интернет во јули и август.

Централниот јазик школа, Кембриџ, е акредитирана од Британскиот совет и е мала, пријателска, центарот за англиски јазик во центарот на градот.

Нашата цел е да ви овозможиме пријатно добредојде и одлична можност да научите англиски јазик во грижлива, пријателска атмосфера. Нашите курсеви, од основно до напредно ниво, траат во текот на целата година. Ние исто така нудиме подготовка на испит. Ние само учиме за возрасни (од минимална возраст од 18 години).

Студенти од повеќе од 90 различни земји учеле со нас и обично има добро мешање на националности и професии во училиштето.

Школата е основана во 1996 од група христијани во Кембриџ.

Зошто учениците го избираат нашето училиште:

Големина на класата: Класите се мали (во просек за учениците 6) со максимум 10 по класа

КОМПЕТЕНТНОСТ: Сите наставници се мајчин јазик, а CELTA или DELTA квалификувани

ТРОШОЦИ: Наша цел е да ги одржиме нашите цени прифатливи

ГРИЖА: Имаме репутација за одлична нега во и надвор од училницата. Многу ученици велат дека училиштето е како семејство

ЦЕНТРАЛНА: Ние сме блиску до градските продавници, ресторани, музеи, колеџи на Универзитетот во Кембриџ и автобуска станица

  • Мари Клер, Италија

    Мари Клер од Италија Ќе одам дома со мојот багаж полн со подароци, но особено полн со ова неверојатно искуство
  • Iaија, Кина

    Iaиа, студентка од Кина Наставниците на нашето училиште се пријателски и убави. Можеме да научиме многу од нив. Нашите соученици се kindубезни.
  • Едгар, Колумбија

    Едгар, студент од Колумбија ... прекрасно искуство, ... извонредно ... научив многу ... за британската култура. Наставниците и соучениците беа неверојатни.
  • 1